Business Hi-Tech

Alexis Bonte a dat inca 1 mil. euro pe Trilulilu

15.05.2008, 19:52 46

Omul de afaceri francez Alexis Bonte a cumparat pentru aproximativ un milion de euro un pachet de 41% din actiunile companiei clujene Trilulilu, evaluand astfel site-ul de partajare de fisiere video, imagini si audio la 2,5 mil. euro. Bonte detinea deja un pachet de 10% din companie, achizitionat in decembrie 2007, cu 100.000 de euro, astfel ca el a devenit actionarul majoritar al site-ului.
"Valoarea tranzactiei a fost de putin peste un milion de euro pentru 41% din actiuni. Toti actionarii au vandut din actiuni, insa nu a fost o vanzare proportionala", a declarat pentru ZF Sergiu Biris, unul din fondatorii site-ului, care mai detine acum 23% din firma, fata de 42% in urma cu un an. Ceilalti actionari ai firmei sunt Andrei Dunca, cu 12% din capital, Vlad Gorgan, cu 12% si alte doua persoane fizice, cu cate 1%. Evaluarea companiei, care a fost ridicata de Alexis Bonte la 1 mil. euro in decembrie 2007 si la 2,5 mil. euro in prezent, a fost realizata "in-house", fara consultanta de la o firma specializata, a precizat Biris. Trilulilu a fost infiintat in ianuarie 2007.
Pe langa tranzactia de vanzare a 41% din firma, Bonte a anuntat si o investitie de 300.000 de euro.
"Aceasta suma (300.000 de euro - n. red.) a fost aditionala cumpararii de actiuni. Banii vor fi folositi in dezvoltarea proiectului care necesita in primul rand resurse tehnice importante si in dezvoltarea de servicii imbunatatite de care sa beneficieze utilizatorii nostri", a spus Biris. "Costurile lunare se ridica la peste 15.000 de euro. Poate fi considerat ca unul dintre motivele pentru care am ales sa vindem. Reuseam sa acoperim costurile din resurse proprii, insa resursele necesare dezvoltarii proiectului erau insuficiente", a spus el. In urma cu un an, costurile lunare erau de aproape patru ori mai mici, de 4.000 de euro pe luna.
"Au existat mai multe aspecte ale acestei decizii. Am primit pe parcurs mai multe oferte de preluare, insa doar oferta lui Alexis am considerat-o ca fiind in concordanta cu viziunea noastra asupra proiectului. Ne propunem sa atingem pragul de break even in aproximativ 12 luni."
Trilulilu este in prezent pe locul 4 in topul trafic.ro al celor mai vizitate site-uri locale, cu 643.000 de vizitatori. Site-ul are peste 200.000 de utilizatori inregistrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO