Business Hi-Tech

Alexandru Vasinica, machine learning engineer, Cognizant SoftVision: Peste 5 ani majoritatea companiilor vor folosi soluţii de automatizare

ZF Digital Summit 19

Alexandru Vasinica, machine learning engineer, Cognizant...

Autor: Alex Ciutacu

15.10.2019, 14:55 426

Trendul automatizării a intrat şi în România, iar pe termen mediu majoriatate companiilor din piaţă ar putea ajunge să folosească soluţii de tip RPA, apreciază Alexandru Vasinica, machine learning engineer, Congnizant Softvision, în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 19.

„Peste 5 ani am putea fi în situaţia în care majoritatea companiilor să folosească soluţii de automatizare. O mare arie unde se poate aplica este la task-urile repetitive, însă studiile arată că 6 din 10 joburi au circa 30% din task-uri automatizabile”, spune Alexandru Vasinica, în cadrul conferinţei.

Cognizant Softvision lucrează cu mai multe companii din piaţă care încearcă să îşi elimine erorile umaneşi să scoată sarcinile repetitive din activităţile angajaţilor.

„Lucrăm cu un jucător mare de pe piaţa de cosmetice, dar şi cu un jucător mare de pe piaţa de audit. Cel de pe piaţa de audit trebuie să adune documente pentru firmele pe care le auditază, iar acestea vin în standarde diferite. Ei au vrut să elimine efectiv eroarea umană. Fiind un volum mare de date ttul a fost practică să elimine momentele în care oamenii erau nevoiţi să extragă efectiv anumite paragrafe din documentele respective şi să le ingereze în sistemul companiei. Oamenii aveau o rată de eroare mare şi după ce s-a implementat soluţia de analiză a adatelor s-a conştientizat că şi o parte dintre datele introduse deja în sistem de angajaţi aveau un conţinut foarte mare de erori”,, spune Vasinica.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO