Business Hi-Tech

Alexandru Nen, solutions arhitect smart city & IoT, Telekom România: Autorităţile ar trebui să se uite mai atent la taxarea locurilor de parcare şi să aplice amenzi pentru a ajuta piaţa de mobilitate alternativă

Alexandru Nen, solutions arhitect smart city & IoT,...

Autor: Alex Ciutacu

27.07.2020, 14:08 310

Autorităţile municipale ar trebui să pună mai mult accent pe taxarea locurilor de parcare şi pe aplicarea amenzilor atunci când un vehicul este parcat necorespunzător, astfel încât să încurajeze decongestionarea traficului şi să deblocheze potenţialul pieţei de mobilitate alternativă, a explicat Alexandru Nen, solutions arhitect smart city & IoT, Telekom România, în cadrul videoconferinţei „ZF IT Generation - Cum traversează criza şi ce planuri de viitor au furnizorii locali de servicii de mobilitate?”.

„Statul şi autorităţile ar putea ajuta prin taxarea locurilor de parcare şi prin partea de enforcement, adică amendarea şoferilor care parchează ilegal, pentru că amenzile nu sunt mici, iar în momentul în care vei fi nevoit să plăteşti o amendă te vei gândi de două ori dacă iei maşina personală sau alegi altă soluţie de mobilitate”, a spus Alexandru Nen, Telekom România.

În ceea ce priveşte modul în care poţi reorganiza locurile de parcare, anumite municipalităţi din ţară încearcă în prezent să implementeze sisteme de smart parking cu senzori.

Mai mult, reprezentantul Telekom România a propus o soluţie şi pentru utilizarea locurilor de parcare alocate imobilelor din segmentul rezidenţial – pe timpul zilei, cât acestea stau neutilizate.

„În ceea ce priveşte zona rezidenţială, cei care închiriază astfel de locuri de parcare le-ar putea reînchiria pe durata zilei pentru parcări de scurtă durată şi să le utilizeze doar pe timpul serii”, a explicat Nen.

Mai mulţi jucători din piaţa locală de mobilitate sunt în discuţii cu primării de sector din Bucureşti şi cu alte primării din ţară pentru a le fi alocate locuri de parcare pentru flotele de maşini electrice, aşa cum a explicat compania CityLink în cadrul videoconferinţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO