Business Hi-Tech

Alexandru Munteanu, executiv cu experienţă de peste 15 pe piaţa de telecomunicaţii, a fost numit director comercial în cadrul Phonetastic GSM

Alexandru Munteanu, executiv cu experienţă de peste 15...

Autor: Alexandra Cepăreanu

07.10.2021, 00:00 273

Compania românească Phonetastic GSM, activă pe piaţa europeană de smartphone-uri, accesorii şi echipamente IT, cu afaceri de circa 48 de milioane de euro în 2020, l-a numit pe Alexandru Munteanu, cu experienţă de mai bine de 15 pe piaţa de telecomunicaţii, în rolul de director comercial, potrivit unui comunicat transmis de companie.

„Alexandru Munteanu va coordona departamentele de achiziţii, de vânzări – atât echipa dedicată României, cât şi pe cea de wholesale international, şi de distribuţie pentru mărcile deja prezente în portofoliul Phonetastic GSM“, au transmis reprezentanţii companiei româneşti.

Anterior, Alexandru Munteanu a ocupat funcţia de director comercial în cadrul Gersim Impex şi a avut poziţii de management în cadrul companiilor Samsung Electronics România şi Allview Mobile.

„Munteanu a ocupat rolul de director de dezvoltare internaţională în cadrul Allview Mobile şi a condus divizia de IT şi Telecom a Samsung Electronics România. Experienţele sale anterioare includ şi poziţii de management în cadrul Cosmote România şi Germanos.“

De asemenea, Alexandru Munteanu este absolvent al Universităţii din Bucureşti – Facultatea de Istorie şi a urmat cursurile masterului în Istoria contemporană a Românie, în cadrul aceleiaşi instituţii.

Phonetastic GSM a încheiat anul 2020 cu afaceri de 48 mil. euro, în scădere cu aproape 5% faţă de anul anterior, şi ţinteşte o creştere a cifrei de afaceri de aproximativ 20% la finalul anului în curs. În cadrul companiei lucrează peste 20 de persoane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO