Business Hi-Tech

Afacerile Nokia în România, coordonate de un expat

Afacerile Nokia în România, coordonate de un expat

Foto AFP

Autor: Adrian Seceleanu

09.12.2011, 00:00 508

Conducerea Nokia România va fi preluată de la 1 ianuarie de şeful Nokia Ungaria Marcus Störkel, care îl va înlocui pe Răzvan Petrescu, acesta încheindu-şi mandatul de trei ani. "Marcus Störkel este noul director general al Nokia România şi va coordona activităţile echipei locale, precum şi relaţiile cu partenerii locali pentru România şi Ungaria, începând cu 1 ianuarie 2012", potrivit unui anunţ al grupului finlandez.

Störkel lucrează de 15 ani în cadrul Nokia şi este licenţiat al Universităţii Giessen din Germania, cu specializarea în management internaţional, marketing şi control. În ultimii ani el a avut responsabilităţi regionale, la nivelul zonei centrale şi est-europene, pe poziţiile de marketing şi respectiv sales manager, iar în 2009 a devenit directorul general al Nokia Ungaria.

"Am urmărit îndeaproape evoluţiile pieţei din România ca parte a atribuţiilor mele regionale, iar obiectivul meu este să contribui la materializarea oportunităţilor pe care le oferă această piaţă şi pasiunea pentru tehnologie a românilor. Studiile de piaţă arată că utilizatorii români caută soluţii pentru a fi mai eficienţi în comunicare şi de a fi în permanent contact cu familia, prietenii, subiectele care îi interesează", a afirmat Störkel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO