Business Hi-Tech

Afacerile dezvoltatorului local de jocuri video Amber au trecut de 20 mil. dolari (85 mil. lei) în 2020, plus 58%. Compania continuă să-şi dezvolte birourile deschise în ultimul an la Botoşani, Guadalajara şi Montreal

Mihai Pohonţu, CEO Amber

Mihai Pohonţu, CEO Amber

Autor: Cristina Bellu

22.03.2021, 10:15 981

Dezvoltatorul român de jocuri video Amber a încheiat 2020 cu afaceri care au depăşit pentru prima dată pragul de 20 mil. dolari (85 mil. lei), echivalentul unei creşteri de 58% faţă de cifra obţinută în 2019.

Evoluţia s-a datorat dezvoltării competenţelor de producţie integrală (“full game development”) cu specializări în multiple genuri de jocuri, integrării în Amber a două studiouri noi, Scorpius Games şi KaraOkulta, şi extinderii cu trei birouri la Botoşani, Guadalajara (Mexic) şi Montreal (Canada).

“Strategia de creştere a Amber din ultimii doi ani a avut ca obiective principale diversificarea serviciilor oferite şi stabilirea prezenţei în mai multe pieţe. Ne-am dorit ca astfel să asigurăm sinergia operaţională dorită de partenerii noştri, dar şi o capacitate sporită de dezvoltare, pentru a putea livra servicii creative la cel mai înalt standard de calitate. Pentru a susţine această creştere, Amber a investit în 2020 peste 1,5 milioane de dolari în dezvoltarea noilor studiouri, în atragerea de talente, în tehnologii interne noi şi în produse originale”, explică Mihai Pohonţu, CEO Amber.

Deschiderea studioului din Guadalajara a adus companiei proiecte şi clienţi din pieţe noi, capacitate de producţie crescută, dar şi posibilitatea de a stimula industria locală de game development. Deşi a fost lansat iniţial pentru proiecte de testare şi artă, studioul din Mexic oferă în 2021 inclusiv servicii de programare şi de game design. Dezvoltarea se reflectă şi în numărul specialiştilor care lucrează în studioul din Guadalajara, în prezent fiind implicaţi în diferite proiecte peste 150 artişti, designeri, programatori şi testeri.

Studioul din Botoşani, deschis la finalul lui 2019, a creat oportunităţi pentru tinerii din oraş şi din regiune. Dacă în primele 12 luni de activitate studioul urma să atragă 30 de specialişti, datorită proiectelor tot mai numeroase, la finalul anului, în studio, lucrau deja peste 70 de specialişti.

Compania intenţionează sa-şi diversifice serviciile şi în zona de game design astfel că, începând din acest an, biroul din Botoşani va avea şi o echipă dedicată acestei discipline, continuând totodată să exploreze şi oportunitatea de a oferi servicii de artă pentru jocuri video. În acest sens, dezvoltatorul de jocuri video intenţionează să-şi extindă echipa cu peste 150 de specialişti pentru studioul din estul ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO