Business Hi-Tech

Adrian Zărnescu, CTO, Syswin Solutions: În agricultură monitorizăm la ora actuală 38.000 de hectare de teren prin soluţii IoT în România

ZF High-Tech Innovation Summit 2019

Adrian Zărnescu, CTO, Syswin Solutions: În agricultură...

Autor: Alex Ciutacu

28.10.2019, 12:25 435

Sectorul de agricultură din România începe să prezinte apetit pentru soluţiile de tip Internet of Things (IoT), ceea ce i-a adus companiei Syswin Solutions o suprafaţă de 38.00 de hectare de teren pentru a fi monitorizate prin soluţiile lor IoT, explică Adrian Zărnescu, CTO, Syswin Solutions, în cadrul evenimentului ZF High-Tech Innovation Summit 2019.

„La ora actuală acoperim în România 38.000 de hectare monitorizate cu soluţii IoT. De la soluţii de sol şi până la senzori de aer. Noi sperăm că în curând ne vom extinde şi observăm o creştere exponenţială a interesului în agricultură pentru digitalizare”, spune Adrian Zărnescu, Syswin Solutions, în cadrul conferinţei.

Ca exemplu, Zărnescu vorbeşte despre Cerealcom Dolj, unul dintre cei mai mari producători agricoli şi traderi de cereale din România, care a implementat astfel de soluţii IoT.

„Cerealcom Dolj administrează în jur de 18.000 de hectare, multicultură. Ei ne-au cerut monitorizarea a tot ce înseamnă rezerve de apă din sol şi microclimate care se formează din cauza schimbărilor climatice. Spre exemplu, dacă vremea se anunţă ok, noi analizăm datele dintr-o zonă foarte mică şi ne putem da seama dacă apar schimbări bruşte, izolate, şi putem avertiza fermierul cu câteva ore înainte”, explică Zărnescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO