Business Hi-Tech

​Adrian Paraschiv, senior partner, Stand for Development: Doar 10% dintre managerii din companiile din ţară se ocupă de dezvoltarea angajaţilor săi

​Adrian Paraschiv, senior partner, Stand for...

Autor: Mihaela Pascari

29.03.2016, 12:36 1098

Doar  10% dintre dintre managerii din cadrul companiilor de pe piaţa se ocupă de dezvoltarea angajaţilor săi, pe când restul se ocupă doar de partea operaţională  a organizaţiei ţn care lucrează. Astfel, din lipsa oportunităţilor de dezvoltare, angajaţii performanţi aleg să plece din cadrul companiei respective. 

“Mulţi dintre manageri spun că dedică mult timp dezvoltării unui angajat, însă doar 10% dintre aceştia fac acest lucru, pe când restul se ocupă de partea operaţională. Managerul trebuie să pună la dispoziţia angajatului proiecte iar stilul autoritar este nepotrivit pentru creşterea performanţei în rândul tinerei generaţii”, spus Adrian Paraschiv, senior partner în cadrul firmei de training Stand for Development.

De asemenea, Adrian Paraschiv a mai spus că angajatul sa devină performant la locul de muncă este necesar ca managerul să se ocupe de dezvoltarea personală a angajatului său. Totodată să ofere acestuia oportunitatea de a alege la ce program vrea să lucreze.

“Angajaţii trebuie să îşi aleagă singuri proiectele în care vor să lucreze, managerul devine o resursă. Iar pentru a creşte performanţa în rândul angajaţilor de multe ori, companiile în loc de bonusuri oferă surse din care pot învăţa ceva, pot să se dezvolte".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO