Business Hi-Tech

Adisam vrea macar 1 mil. dolari din voce

29.01.2004, 00:00 152

Adisam Telecom a lansat ieri un nou brand pe piata romaneasca, Globax, sub care compania va promova, impreuna cu partenerul sau american, MCI, servicii de telefonie fixa. Compania vine pentru prima data in Romania, cu o alternativa la serviciile de roaming ale operatorilor mobili: cardurile de voce care pot fi utilizate si in strainatate pentru apeluri catre Romania sau alte tari. Deocamdata, pe piata sunt disponibile trei tipuri de cartele Globax si sase pachete de servicii postpaid la care insa taxa de abonament este zero. Doua dintre cele trei tipuri de cartele pot fi utilizate pentru apeluri din strainatate catre Romania (Globax Home si Globax Freedom).
"Roaming-ul era o nisa care pana acum nu a fost abordata de nimeni. Vrem sa schimbam perceptia consumatorilor despre imobilitatea telefoniei fixe", a afirmat Serban Savu, director executiv la noua divizie de comunicatii de voce a companiei Adisam Telecom.
Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de trei milioane de dolari iar in 2004 vrea sa ajunga la 5 mil. $. "Credem ca macar jumatate din cresterea de doua milioane de dolari va proveni din serviciile noi de voce", a precizat Dima Samata, presedinte la Adisam Telecom si unul dintre cei doi actionari principali ai firmei.
Tarifele practicate la serviciile Globax se situeaza in intervalul 9,5 eurocenti / minut si 20 de eurocenti / minut, in functie de locul din care se origineaza apelul si destinatia lui. Cardurile vor fi distribuite prin retelele de benzinarii Petrom, Shell, Lukoil dar si prin 500 de supermarketuri din intreaga tara.
Clientii-tinta sunt atat companiile care doresc sa-si diminueze cheltuielile de comunicatii cat si persoanele fizice care calatoresc in strainatate, studentii care invata acolo sau muncitorii sezonieri care lucraeza in alta tara.
Compania va investi in acest an aproximativ zece milioane de dolari atat in divizia sa de comunicatii prin satelit cat si in cea de comunicatii terestre si intentioneaza sa deschida in prima jumatate a lui 2004 o filiala in Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO