Business Hi-Tech

Acuzaţiile DNA pentru Sorin Mîndruţescu: a pretins şi a primit mită 870.000 de euro de la partenerii Oracle care licitau pentru contracte cu statul

Acuzaţiile DNA pentru Sorin Mîndruţescu: a pretins şi...

Autor: Adrian Seceleanu

09.08.2019, 00:05 688

Banii ar fi fost primiţi în perioada 2009-2013, conform procurorilor DNA ♦ Replica şefului Oracle după ce a aflat acuzaţiile: „Este o regretabilă neînţelegere“.

Sorin Mîndruţescu, puternicul şef al subsidiarei locale a Oracle, compania de software cu cel mai mare număr de angajaţi şi venituri din România, a pretins şi a primit mită în valoare de 870.000 de euro de la parteneri ai gigantului american, care au primit în schimbul acestor bani preţuri preferenţiale pentru licenţele software pe care le-au vândut ulterior către companii şi instituţii din sectorul public, conform datelor oficiale comunicate joi dimineaţă de procurorii DNA.

„Inculpatul Mîndruţescu Sorin Mihai a pretins şi ulterior a primit suma totală de 869.413 euro, cu titlu de mită, de la reprezentanţii unor firme din domeniul IT (parteneri acreditaţi ai companiei multinaţionale), pentru ca, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să pună la dispoziţia acestora oferte de preţ avantajoase privind produsele comercializate de filiala din România a companiei multinaţionale, astfel ca respectivele societăţi să poată să se înscrie şi să participe la anumite licitaţii publice organizate de diverse instituţii de stat sau cu capital de stat“, conform acuzaţiilor aduse de DNA. Faptele ar fi avut loc în urmă cu 6 – 10 ani, conform sursei citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO