Business Hi-Tech

Acţiunile Twitter se prăbuşesc cu 15% înainte de deschiderea bursei americane, pe fondul scăderii numărului de utilizatori

Acţiunile Twitter se prăbuşesc cu 15% înainte de...

Autor: Alex Ciutacu

27.07.2018, 15:12 680

Twitter a transmis că numărul de utilizatori lunari a scăzut cu 1 milion în al doilea trimestru, şi a estimat că acest declin va continua în contextul în care compania duce o luptă împotriva conturilor false şi a retoricii negative în cadrul platformei. În urma anunţului, acţiunile companiei au scăzut cu 17% înaint de deschiderea şedinţei de tranzacţionare, potrivit Bloomberg.

Numărul de utilizatori activi lunar a ajuns la 335 de milioane de persoane – un declin faţă de valoarea de 336 de milioane în primul trimestru, a transmis astăzi compania cu sediul în San Francisco.

Deşi acest indicator a crescut cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, compania a anunţat că se aşteaptă ca această scădere să continue în următoarea perioadă.

Twitter susţine că această scădere vine în urma eforturilor de a curăţa platforma, a regulilor mai stricte de utilizare la nivel european şi a schimbării modului în care este utilizat serviciul de mesagerie al Twitter.

„Suntem încrezători că există interes pe termen lung pentru platformă şi că vom reuşi pe termen lung să îmbunătăţim sănătatea conversaţiilor publice pe Twitter”, a transmis Twitter într-o notă către acţionari.

Astfel, vineri la ora 15.00, cu o oră şi jumătate înainte de deschiderea bursei americane, acţiunile Twitter se tranzacţionau pre-market la 36,8 dolari per acţiune, reprezentând o scădere de circa15%.

Joi la închidere, acţiunile Twitter au închis pe scădere, la 42,9 dolari şi o capitalizare bursieră de 30,8 miliarde de dolari.

Prin urmare, dacă trendul se menţină până la deschiderea pieţei, Twitter va pierde aproximativ 4 miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO