Business Hi-Tech

Acţiunile Apple se tranzacţionează sub 400 de dolari, pentru prima oară din decembrie 2011

Acţiunile Apple se tranzacţionează sub 400 de dolari,...

Autor: Andreea Anghel

18.04.2013, 11:00 973

Preţul acţiunilor gigantului american Apple a scăzut ieri la bursa din New York cu 5,5 %, sub 400 de dolari pe unitate pentru prima oară din decembrie 2011, după ce furnizorul său de componente audio, Cirrus Logic a raportat un stoc excedentar, ceea ce sugerează faptul că vânzările smartphone-ului iPhone ar putea să se situeze sub aşteptările analiştilor, scrie Bloomberg.

Potrivit lui Peter Misek, analist la Jefferies & Co, o bancă de investiţii americană, furnizorul Cirrus reprezintă un indicator pentru măsurarea cererii celor mai vândute produse Apple. 

“Credem că Apple îşi pierdere puterea şi mobilitatea. Stocul a fost supraîncărcat pentru iPhone 5 din cauza estimărilor realizate de Apple “, a spus Vernon Essi, analist la Needham & Co., o bancă de investiţii americană.

Preţul acţiunilor Apple a scăzut cu 43% din septembrie 2012, când a înregistrat o creştere record, pe fondul îngrijorărilor cu privire la scăderea vânzărilor şi a profitului companiei americane Apple.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO