Business Hi-Tech

Acţiunile Amazon au scăzut cu peste 10% pe bursă

Acţiunile Amazon au scăzut cu peste 10% pe bursă

Autor: Adrian Seceleanu

28.04.2014, 00:00 501

Acţiunile retailerului online american Amazon.com au scăzut la finele săptămânii trecute cu peste 10%, trăgând după ele şi alte titluri din industria hi-tech - precum Facebook, Twitter, Netflix sau LinkedIn - după ce investitorii au fost alarmaţi de anunţul fondatorului Amazon, Jeff Bezos, că firma va avea cheltuieli mai mari şi va înregistra pierderi în următorul trimestru, scrie Bloomberg. Bezos a declarat că Amazon va continua să investească în depozite, în noul serviciu de „băcănie” online care livrează produse precum lapte, detergent sau gem, şi într-un decodor TV. Toate aceste cheltuieli vor provoca Amazon pierderi de 55 până la 455 de milioane de dolari în trimestrul următor, a declarat Bezos. Şi Facebook a făcut un anunţ similar la începutul săptămânii anunţând că îşi va mări cheltuielile pentru proiecte precum aplicaţia de partajare a fotografiilor Instagram şi publicitatea video.

„A existat un val de creştere pentru unele acţiuni din sectorul hi-tech dar acum acesta s-a oprit”, a comentat Pat Becker Jr., administrator de fonduri la compania Becker Capital Management din Portland, Oregon, care gestionează active de 3 miliarde de dolari. În primul trimestru din acest an cheltuielile Amazon au crescut cu 23%, în timp ce profitul net al companiei a crescut cu 32% la 108 mil. dolari. Veniturile companiei au fost de 20 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO