Business Hi-Tech

Acţiunea împotriva Megaupload a băgat groaza în site-urile de download: Compania FileSonic a dezactivat serviciile de file sharing. Uploaded.to opreşte accesul utilizatorilor din SUA

Acţiunea împotriva Megaupload a băgat groaza într-un alt site: Compania FileSonic a dezactivat serviciile de download

Autor: Adrian Voicu, Marius Oncu

23.01.2012, 10:42 1556

FileSonic, unul dintre cele mai mari site-uri online pentru stocare de date, a dezactivat serviciile de file sharing, ca urmare a măsurilor agresive luate de Statele Unite împotriva site-ului rival Megaupload şi a dezbaterilor privind încercările Washingtonului de a reduce pirateria online.

De asemenea, Uploaded.to a oprit accesul utilizatorilor care se loghează de pe IP-uri din SUA.

Utilizatorii americani care încearcă să acceseze site-ul sunt blocaţi, fiind întâmpinaţi de un ecran pe care scrie "Not available. Our service is currently unavailable in your country. Sorry about that." ("Indispinibil. Serviciul nostru este în prezent indisponibil în ţara dvs. Ne cerem scuze").

Poliţia din Noua Zeelandă şi Europa a făcut mai multe arestări în ultimele zile în legătură cu investigaţii ale FBI privind activitatea Megaupload.com, transmite Reuters.

Povestea arestării lui Kim Dotcom, unul dintre cei mai căutaţi piraţi ai internetului, care câştiga 175 mil. dolari pe an

Pierderile cauzate deţinătorilor de drepturi de autor sunt estimate de autorităţile americane la peste 500 de milioane de dolari, în timp ce veniturile, inclusiv din publicitate, ale grupului cercetat de FBI se ridică la 175 milioane de dolari. Potrivit avocaţilor Megaupload, compania nu a făcut altceva decât să ofere servicii de stocare de date.

"Toate funcţionalităţile de sharing ale FileSonic sunt acum dezactivate. Serviciile noastre pot fi folosite doar pentru stocare şi pentru descărcarea fişierelor pe care le-aţi stocat personal", se arată pe siteul File Sonic.

În timp ce cazul Megaupload se află în derulare, la Washington au loc dezbateri privind pirateria online, iar Congresul încearcă să adopte noi legi în acest scop.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO