Business Hi-Tech

Achiziţia Instagram s-a negociat patru zile în casa de 7 mil. $ a lui Zuckerberg

Achiziţia Instagram s-a negociat patru zile în casa de 7 mil. $ a lui Zuckerberg

Autor: Adrian Seceleanu

19.04.2012, 00:03 1238

Tranzacţia prin care Facebook a preluat pentru un miliard de dolari Instagram - una dintre cele mai populare aplicaţii foto pentru smartphone-uri, a fost o afacere coordonată personal de Mark Zuckerberg şi despre care boardul celei mai mari reţele sociale din lume a aflat cu doar câteva ore înainte ca anunţul să devină public, scrie cotidianul Wall Street Journal. "Boardul a fost informat, nu consultat", a spus pentru WSJ o persoană apropiată discuţiilor.

Zuckerberg a negociat cea mai mare parte a timpului de unul singur tranzacţia la locuinţa sa cu 5 dormitoare în valoare de 7 milioane de dolari din Palo Alto. În cele trei zile în care fondatorul Facebook şi Kevin Systrom - cel al Instagram - au discutat detaliile tranzacţiei preţul a scăzut de la 2 la un miliard de dolari, potrivit Wall Street Journal.

Viteza neobişnuită cu care a fost perfectată o asemenea tranzacţie - de un miliard de dolari a fost posibilă pentru că atât Zuckerberg, cât şi Systrom deţineau controlul companiilor lor, iar consultarea celorlalţi acţionari a fost o formalitate, adaugă publicaţia americană. Pe de altă parte, fondatorul Facebook l-a abordat direct pe Systrom şi pentru că se temea că dacă ar fi deschis discuţiile prin intermediul unor avocaţi, şansele ca tranzacţia să se încheie rapid ar fi fost mult mai mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO