Business Hi-Tech

Acer ţinteşte 10% din vânzările locale de monitoare

Acer ţinteşte 10% din vânzările locale de monitoare

Autor: Ioana Nita

27.08.2015, 00:00 93
Producătorul taiwanez de electronice Acer a vândut în primele şase luni ale acestui an 10.000 de monitoare pe plan local, în creştere cu 13% faţă de aceeaşi perioadă din 2014, ţinta companiei fiind de a atinge o cotă de piaţă de 10% până la sfârşitul acestui an. Pe segmentul monitoarelor curbate de gaming, Acer ţinteşte însă să ajungă la o cotă de piaţă de 20%, în condiţiile în care a lansat recent o nouă gamă de monitoare de gaming. „Cu noile game de monitoare curbate de gaming, cu diagonale de peste 25 de inchi şi rata de refresh de 144 Hz, din care fac parte şi cele două modele anunţate astăzi, respectiv XR341CK şi XZ350CU, ţintim o cotă de piaţă de 20 de procente. Pe întreaga gamă de monitoare, ne propunem să încheiem anul cu o cotă de piaţă de 10%, în contextul unei creşteri cu 13% a livrărilor de monitoare Acer în prima jumătate a anului, pe o piaţă aflată în scădere“, a declarat Marian Brătăşanu, business development manager desktop & display solutions în cadrul Acer România.
 
Vânzările de monitoare au o pondere de 10% în totalul livrărilor de produse Acer în România. Compania taiwaneză mai are in portofoliu laptop-uri, sisteme desktop, tablete, proiectoare şi diferite accesorii – mouse-uri, tastaturi, dispozitive de stocare, cabluri şi dongle-uri, staţii de andocare şi suporturi etc. Principalii concurenţi ai Acer pe segmentul de monitoare sunt Asus,Philips, LG, Dell şi HP. Anul acesta piaţa locală de monitoare se va situa la circa 220.000 de unităţi, conform estimărilor companiei Contex. „În România încă există o infrastuctură deficitară de IT aşa că volumele cele mai mari sunt monitoarele cu diagonală sub 21 de inchi. Însă creşterea cea mai mare este pe segmentul monitoarelor de peste 24 de inchi, monitoare care înlocuiesc vechile echipamente de diagonală clasică sau mică“, a precizat Brătăşanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO