Business Hi-Tech

Acer achiziţionează pentru 395 mil. $ o companie care deţine tehnologii cloud

Autor: Ştefan Vrabie

26.07.2011, 00:00 81

Acer, al doilea mare producător mondial de notebook-uri,intenţionează să achiziţioneze iGware, una dintre cele maiimportante companii din domeniul tehnologiei cloud, pentru 320 demilioane de dolari plus încă 75 de milioane de dolari pe care îi vaachita ulterior, în funcţie de performanţe.

Acer va folosi tehnologia dezvoltată de iGware pentru a-şistabili propria infrastructură de cloud computing, denumită AcerCloud, şi pentru a oferi noi servicii clienţilor şi pentru a creştevaloarea brandului.

"iGware oferă expertiză în design de software pentru tehnologiicloud, având deja servicii implementate la scară largă şi pe termenlung. Valoarea tehnologiei şi a capabilităţilor de bază ne vorajuta să transformăm Acer într-un brand unic şi să susţinem unnumăr mare de utilizatori pe o platformă deschisă", a declarat J.T.Wang, preşedintele şi directorul executiv al Acer. Companiaestimează că va lansa produse care folosesc serviciile Acer Cloudîn 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO