Business Hi-Tech

Acceleratorul Innovation for Children pune la bătaie o finanţare de 100.000 euro pentru start-up-uri tech ce dezvoltă soluţii inovatoare pentru copii

Acceleratorul Innovation for Children pune la bătaie o...

Autor: Ioana Nita

05.03.2020, 00:05 421

Acceleratorul Innovation for Children, iniţiat anul trecut de Impact Hub Bucharest, Fundaţia Botnar şi Impact Hub Basel, pune la bătaie o finanţare totală de 100.000 de euro pentru start-up-urile de tehnologie care ajută la îmbunătăţirea vieţii copiilor. Acestea se pot înscrie în cadrul programului până la data de 1 mai, organizatorii căutând antreprenori care dezvoltă soluţii tech pentru sănătatea fizică şi emoţională a copiilor, educaţie, nutriţie şi alimentaţie, siguranţă, drepturile copiilor în era digitală şi alte domenii care ar putea contribui la o viaţă mai bună pentru copiii şi adolescenţii cu vârsta între 0 şi 18 ani.

Start-up-urile pot fi la faza de idee, în stadiul de prototip sau pot avea soluţia comercială lansată pe piaţă de maximum un an (la data finalizării înscrierii). Antreprenorii care vor fi selectaţi să participe la accelerator vor trece printr-o serie de workshopuri, întâlniri de feedback şi follow-up, webinarii de progres şi un retreat de 4 zile cu cei mai importanţi actori din domeniu. După marea finală în care se vor alege câştigătorii premiilor în valoare totală de 100.000 de euro, ei vor beneficia şi de o vizită de cercetare în Basel (Elveţia), precum şi acces în comunitatea Impact Hub. 

Anul trecut în cadrul Innovation for Children s-au înscrie peste 120 de soluţii dedicate îmbunătăţirii vieţii copiilor. Dintre acestea, au fost selectate 12 echipe care au trecut printr-o serie de workshop-uri şi sesiuni de mentorat cu diverşi experţi în domeniu, iar în final s-au ales 4 câştigători care au beneficiat de finanţare totală de 100.000 de euro: Kinderpedia (45.000 euro), Parinte.eu (22.500 euro), Asociaţia Kinetobebe (17.500 euro) şi Arttachment (15.000 euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO