Business Hi-Tech

90% din comertul online, asigurat de straini

08.07.2005, 19:24 20

Valoarea comertului electronic ar putea ajunge, la sfarsitul acestui an, la 80 milioane de euro, ponderea covarsitoare, de aproximativ 90%, fiind detinuta de tranzactiile operate de catre clientii din afara tarii, a declarat directorul general al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIRB), Cornelia Rotaru.

"Se pare ca romanii nu au incredere in aceasta forma de comert. Trebuie sa se faca mai mult pentru sensibilizarea populatiei si a mediului de afaceri, in general, pornind de la sistemul de invatamant. Platile online tin de cultura antreprenoriala", a afirmat Rotaru.

"Comertul electronic inregistreaza o rata de crestere lunara foarte mare, de 17-20%", a afirmat Madalin Matica, directorul pentru operatiuni europene al firmei americane DotCommerce.

CCIRB si DotCommerce au lansat ieri impreuna serviciul online eTranzact.

"Este un serviciu pentru plata cu card bancar, prin Internet, a facturilor pro-forma trimise pe e-mail clientilor. Se adreseaza atat firmelor si organizatiilor care au cont bancar deschis la o banca din Romania, cat si romanilor si strainilor posesori de carduri acceptate la plata prin Internet", a explicat Constantin Surdu, analist informatii de afaceri al CCIRB.

Cornelia Rotaru a mai mentionat ca dezvoltarea sistemului bancar in zona instrumentelor de plata online, cadrul legislativ in domeniul IT&C, existenta infrastructurii de hard si soft, au dus la crearea unei mase critice care permite Romaniei sa dezvolte noi servicii online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO