Business Hi-Tech

55 de romani vor produce solutii 3G pentru ST-Ericsson

26.04.2010, 23:03 39

Pentalog, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii deconsultanta si dezvoltare software, va angaja 55 de romani dupa cea castigat un contract pentru a produce tehnologie 3G pentruST-Ericsson, unul dintre cei mai mari producatori desemiconductoare din lume.

Procesul de angajare a inceput deja, fiind recrutate peste 15persoane pana in prezent, a declarat pentru ZF Monica Jiman,vicepresedinte pentru dezvoltarea afacerilor in Europa de Est alPentalog.

"Cautam in principal absolventi de Telecomunicatii siElectronica, nu doar simpli programatori", a spus Jiman. In prezentla Pentalog lucreaza 370 de romani, iar prin noile angajari numarullor va depasi 400. Numarul total al angajatilor Pentalog este de470, cei mai multi fiind in Romania, a mai spus Jiman. Potrivitreprezentantilor companiei, Pentalog intentioneaza sa-si mareascanumarul de angajati pana la 600 pana la finele anului. Pentalog araportat anul trecut o cifra de afaceri cu 50% mai mare, la aproape13,5 milioane de euro. Compania, detinuta de un holdingfranco-germano-roman are in Romania sedii in Sibiu, Brasov, Iasi siBucuresti.

In prezent, compania are aproximativ 50 de clienti activi,printre care: BRD, Orange, BNP Lease, Grup Emerson, ST - Ericsson,Parrot, LHS Ericsson, Altadis - Imperial Tobacco si Grup Elster.Compania si-a inceput activitatea in Romania in 1999, prindeschiderea unei agentii la Brasov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO