Business Hi-Tech

4 start-up-uri locale din programul AdvancingAI au primit în total finanţări de 365.000 euro

4 start-up-uri locale din programul AdvancingAI au primit...

Autor: Ioana Nita

07.12.2020, 09:00 116

Start-up-urile locale Meetgeek.ai, MOCAPP, RepsMate şi MediNav, care au urmat programul de accelerare dedicat business-urilor de inteligenţă artificială AdvancingAI, au primit în total finanţări de 365.000 euro. Investiţiile sunt realizate de fondul GapMinder VC, reţeaua TechAngels, platforma de equity crowdfunding SeedBlink şi fondul Cleverage VC. În total, în cadrul programului AdvancingAI au participat opt start-up-uri, celelalte patru fiind GoTeleport, MetaBeta, Neonic.ai şi Siscale.

“În urmă cu două luni am ales opt echipe în programul AdvancingAI, iar faptul că jumătate dintre ele au atras deja investiţii, iar restul sunt în discuţii avansate pentru finanţare, ne arată că antreprenorii, dar şi investitorii mizează pe dezvoltarea aplicaţiilor care folosesc inteligenţa artificială. Acest fapt ne confirmă că alegerea noastră de a lansa un program de accelerare pentru AI a fost una care anticipează tendinţele din zona high-tech şi răspunde acestora oferind soluţii şi intrumente pentru dezvoltarea accelerată a acestui ecosistem în România”, a afirmat Cristian Dascălu, cofondator al Techcelerator şi partener GapMinder VC.

Start-up-ul Meetgeek.ai, care dezvoltă un asistent virtual pentru întâlniri eficiente, care ia notiţe, trimite agenda întâlnirii şi se asigură că progresul acţiunilor rezultate în urma acesteia este urmărit într-un mod eficient, a obţinut o investiţie de 100.000 de euro din partea GapMinder VC.

MOCAPP, start-up-ul lansat de artistul Florin Grozea în urmă cu trei ani în zona de „influencer marketing”, a reuşit să strângă 165.000 de euro prin intermediul platformei de equity crowdfunding SeedBlink în cadrul unei runde totală de 185.000 de euro. Mocapp este o aplicaţie SaaS folosită de profesioniştii din marcom pentru a automatiza şi a optimiza procesele dintr-o campanie cu influenceri. Companiile şi agenţiile o folosesc pentru a eficientiza campaniile de marketing şi a tăia din costuri cu 45% până la 70%.

Al treilea start-up tech din cadrul programului AdvancingAI care a obţinut finanţare este RepsMate. Acesta foloseşte tehnologii precum inteligenţa artificială şi analize de date pentru a înţelege comportamentul clienţilor şi transformă reprezentanţii companiilor, care interacţionează cu clienţii, în performeri de top. Echipa RepsMate a primit o finanţare de 50.000 euro din partea TechAngels.

Şi start-up-ul MediNav a reuşit să atragă tot o finanţare de 50.000 euro, dar din partea Cleverage VC. MediNav este un asistent digital pentru medici care îi ajută să dedice mai mult timp pacienţilor lor, reducând munca administrativă. Acesta ascultă recomandările verbale ale medicului, le înţelege, completează automat formularele din dosarul electronic şi oferă asistenţă clinică prin diverse alerte.

Investiţiile au fost anunţate la evenimentul Demo Day #AdvancingAI, în cadrul căruia startup-uri din domeniul inteligenţei artificiale şi-au prezentat proiectele unor investitori de calibru internaţional specializaţi în deeptech.

AdvancingAI este un program lansat de Techcelerator şi Google for Startups pentru susţinerea antreprenorilor care dezvoltă produse bazate pe inteligenţă artificială. Startup-urile selectate în programul Advancing AI folosesc cel puţin una dintre tehnologiile Artificial intelligence, machine learning, deep learning, big data, advanced analytics.

Cele opt companii participante la Demo Day au primit din partea Google for Startups 800.000 de dolari credite pe platforma Google Cloud. De asemenea, vor primi resurse de la partenerii Techcelerator: credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software Freshworks. De asemenea, toate startup-urile din program vor continua să fie susţinute de programul de accelerare Techcelerator pentru a atrage runde adiţionale de finanţare în următoarele şase-nouă luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO