Business Hi-Tech

350 de oameni ai Luxoft livrează soluţii financiare pentru Deutsche Bank sau Credit Suisse

350 de oameni ai Luxoft livrează soluţii financiare...

Autor: Corina Mirea

02.11.2015, 00:04 973

Aproximativ 350 de specialişti în IT ai dezvoltatorului de pro­duse software Luxoft România lucrează zilnic la dez­vol­tarea unor produse financiare care ajung să fie folosite de com­panii precum Deutsche Bank, Credit Suisse, CitiBank sau UBS, în principal pentru filialele din străinătate ale aces­tora. În medie, un software financiar este dezvoltat în 6 sau 12 luni, iar majoritatea proiectelor care pleacă din Ro­mânia spre alte ţări sunt dedicate segmentului de in­vest­ment banking şi wealth management, spune Remus Cio­bo­taru, director al diviziei financiare din cadrul Luxoft Ro­mâ­nia.

„Pe zona de investment banking deservim în principal seg­mentele de front office şi middle-office ale clienţilor noştri, adicăm dezvoltăm platforme pe care traderii băncilor le folosesc pentru a-şi structura şi vinde produsele financiare. Dar avem soluţii şi de tip back office pentru managementul riscu­lui, de infrastructură sau de cotabilitate. Divizia finan­ciară este o prioritate pentru Luxoft, astfel că vom continua creş­terea agresivă cu cel puţin acelaşi ordin de mărime ca până acum“, precizează Remus Ciobotaru.

Divizia financiară a Luxoft a fost înfiinţată în urmă cu trei ani, ceea ce înseamnă că, în medie, compania a angajat apro­xi­mativ 100 de oameni pe an pentru a livra soluţii software fi­nan­ciare în principal pentru piaţa străină. Astfel că în 2016 di­vizia financiară a Luxoft România ar putea ajunge la circa 450 de angajaţi. De altfel, Remus Ciobotaru susţine că este în căutarea unor specialişti în IT care să ştie dezvoltare Java şi .NET, can­didaţi care care să fie specialişti în baze de date, în testare ma­nuală şi automată, dar divizia are nevoie şi de analişti de bu­siness şi de specialişti care să ofere suport.

Luxoft are în prezent pe piaţa locală un birou în Bucureşti unde lucrează în jur de 1.400 de oameni. Compania s-a ancorat în mediul de business din România în 2008, prin achiziţionarea firmei locale de software ITC Networks.

Anul trecut, compania cu sediul în Elveţia a înregistrat pe plan local afaceri de aproape 143 de milioane de lei, în creş­tere cu aproximativ 40% faţă de anul precedent, şi un număr me­diu de 932 de angajaţi, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

În prezent, în jur de 90% din ceea ce dezvoltă Luxoft România ajunge la export. La nivel de grup, România are o pondere de 16-18% din afaceri. Bucureştiul a devenit însă anul trecut a doua mare locaţie de cercetare-dezvoltare în cadrul Luxoft, după Kiev, şi urmat de Moscova şi Cracovia. Compania-mamă are 27 de birouri în toată lumea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO