Business Hi-Tech

10 motive pentru care merită să instalezi Windows 10. VIDEO

Autor: Aurelian Mihai

29.07.2015, 11:59 4211

Windows 10 este cu siguranţă cel mai tentant sistem de operare Microsoft după mulţi ani de aşteptare. Urmând experimentului eşuat numit Windows 8, compania americană a depus eforturi considerabile pentru a face din Windows 10 un sistem de operare uşor de îndrăgit pentru utilizatorii veniţi de la Windows 7 şi cu suficientă inovaţie pentru a justifica pe deplin nevoia de upgrade.

Încercând să dea noului OS cât mai multe şanse de reuşită, Microsoft a renunţat la viziunea touch-first, potrivit căreia viitorul aparţine exclusiv tabletelor şi portabilelor cu ecrane touch. În această nouă lume imaginată de mai marii companiei, tastatura şi mouse-ul urmau să devină accesorii demodate, utilizatorii având să folosească aplicaţii Metro cu interfaţă optimizată pentru interacţiune touch. Ignorând complet aşteptările milioanelor de utilizatori încă posesori de PC-uri cu tastatură şi mouse, Microsoft a decis un eşec de proporţii, oficialii Microsoft au rămas însă ferm pe poziţii, lansând o actualizare Windows 8.1 care deşi pornea direct în modul desktop, avea puţine lucruri în plus care motiveze utilizatorii de PC-uri tradiţionale.  

Punct şi de la capăt…

Deşi păstrează multe asemănări cu predecesorul, Windows 10 este în fapt un hibrid de Windows 7 adaptat cu un nou design şi alt mod de organizare. Adaptabil în funcţie de tipul dispozitivului pe care rulează, Windows 10 păstrează interfaţa pe bază de tiles-uri introdusă de Windows 8, însă o arată numai acolo unde îi este locul - pe ecranul tabletelor. În modul desktop, ne alegem cu un Start Menu prietenos şi funcţional, oferind atât listă de programe cât şi suport pentru live tiles-uri, folosite pentru accesarea aplicaţiilor preferate.

Perfecţionat cu sprijinul unei comunităţi formate din peste 5 milioane de utilizatori înrolaţi în programul de testare Windows Insider, Windows 10 vine cu motive convingătoare în justificarea upgrade-ului de la Windows 8.1 şi chiar Windows 7.

Citiţi aici cele 10 motive pentru care merită să instalezi Windows 10.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO