Business Hi-Tech

10 mil. dolari pentru a scapa de ancheta SEC

27.05.2004, 00:00 9

Furnizorul de solutii software Computer Associates (CA) s-a oferit sa plateasca despagubiri de 10 milioane de dolari pentru pune capat investigatiilor federale legate de neregulile descoperite in contabilitatea companiei.
Compania a recunoscut ca nu poate anticipa rezultatul anchetei si ca nici nu poate face o estimare obiectiva a penalizarilor pe care va trebui sa le plateasca. Contabilitatea CA a intrat in vizorul autoritatilor care reglementeaza activitatea pe Wall Street (SEC) in urma descoperirii unor nereguli in perioada 2000-2001. Scandalul s-a soldat deocamdata cu demiterea fostului director executiv (CEO) Sanjay Kumar.
Oferta companiei de a reglementa diferendul vine dupa ce Computer Associates a anuntat rezultate nesperat de bune pe trimestrul intai al 2004. Pe intreg anul fiscal 2004, incheiat la 31 martie, incasarile companiei au urcat cu 8% fata de anul anterior ajungand la 3,28 miliarde de dolari, iar profitul net a fost de 25 de milioane de dolari, compartiv cu o pierdere neta de 267 de milioane de dolari in precedentele 12 luni. Pe primele trei luni din 2004 compania a avut un profit net de 89 de milioane de dolari, acoperind astfel rezultatele mai slabe din trimestrele anterioare.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO