Business Construct

ZF / Raiffeisen Branduri româneşti, Piteşti. Radu Zlatian, director de cercetare-dezvoltare al Softronic Craiova: Am livrat locomotive în Suedia, urmează în Norvegia

ZF / Raiffeisen Branduri româneşti, Piteşti. Radu...

Autor: Georgiana Mihalache

14.10.2019, 00:07 3576

Brandul Softronic s-a construit cu două ingrediente de bază: intrarea pe o nişă specializată - construcţia de locomotive cu tracţiune mare - şi resursa umană.

Softronic, singura fabrică producătoare de rame şi locomotive electrice din Europa de Est, controlată de patru antreprenori români, trimite locomotive fabricate pe piaţa locală în Suedia, iar planurile urmăresc intrarea pe piaţa din Norvegia.

„Am livrat locomotive în Suedia, urmează Norvegia. Reţeta constă în câteva ingrediente – să găseşti o nişă specializată. Produsele noastre se adresează unui domeniu foarte îngust, inclusiv locomotivele, pentru că a noastră are o mare putere de tracţiune, pentru trecut munţii, pentru mers pe căi ferate îngheţate“, a spus Radu Zlatian, director de cercetare-dezvoltare al Softronic.

El a fost prezent la conferinţa Braduri româneşti, organizată de ZF în parteneriat cu Raiffeisen Bank România, care a ajuns la Piteşti.

Grupul Softronic cuprinde divizia producătoare de rame şi locomotive electrice, alături de serviciile Softrans, transportator feroviar de marfă şi de pasageri care a apărut pe piaţă în 2002. Producătorul Softronic SRL a încheiat anul 2018 cu afaceri de 100,4 mil. lei, în creştere cu 48% faţă de anul anterior, profitul fiind de 3,5 mil. lei, iar compania are 200 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO