Business Construct

ZF Live. Mihai Badea, broker imobiliar: Majoritatea proprietarilor îşi supraevaluează locuinţa cu peste 15%

Autor: Roxana Rosu

19.08.2015, 00:05 1209

Piaţa imobiliară rezidenţială a început să dea semne de dezmorţire, nu­mărul tranzacţiilor fiind în creştere, în paralel cu avansul uşor al preţurilor, în condiţiile în care marea majoritate a proprietarilor îşi supraevaluează locuinţele cu peste 15%, a spus la ZF Live Mihai Badea, preşedintele Aso­ciaţiei Profesionale a Agenţilor Imobiliari din România.

„Mulţi proprietari nu sunt bine ancoraţi în piaţă şi stabilesc preţul de listare în funcţie de ce văd pe diferite portaluri imobiliare, unde preţurile sunt prea mari. Marea majoritate îşi supraevaluează proprietatea cu peste 15%, dar sunt şi cazuri în care cer cu 30-40% mai mult decât ar trebui.“ Mihai Badea este de părere că puţini clienţi fac o analiză a pieţei şi reuşesc să evalueze corect proprietatea pe care o scot la vânzare.

Pe de altă parte, există uneori şi situaţia inversă, în care locuinţa este subevaluată şi agentul recomandă creşterea preţului de listare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO