Business Construct

Xella: Piaţa de zidărie creşte anul acesta cu 7%

Xella: Piaţa de zidărie creşte anul acesta cu 7%

Autor: Andreea Neferu

27.10.2015, 12:24 202

Xella Ro, subsidiara locală a producătorului german de blocuri de zidărie termoizolantă Xella, estimează că piaţa locală de zidărie, formată din BCA şi cărămizi, va înregistra anul acesta un avans de 7%.

“O analiză a complexelor rezidenţiale mari din ţară reliefează un grad mai ridicat de maturitate a pieţei”, spune Marius Dragne, CEO al Xella Ro.

Compania a livrat anul acesta produse pentru construcţia a peste 5.000 de apartamente din ţară, cu o valoare de piaţă de circa 200 de milioane de euro, oraşele cu cele mai mari şantiere rezidenţiale fiind Braşov, Bucureşti, Timişoara şi Bacău.

“Mare parte din cumpărătorii din piaţă (de locuinţe – n.red.) sunt persoane tinere care lucrează în IT sau domenii conexe”, afirmă Dragne.

Compania a înregistrat anul trecut afaceri de 48,2 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Xella are o fabrică de BCA în localitatea Păuleşti din judeţul Prahova.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO