Business Construct

Workspace Studio, furnizor de soluţii de amenajare pentru birouri, ţinteşte afaceri de 13 mil. euro

Workspace Studio, furnizor de soluţii de amenajare...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.01.2020, 16:26 206

Workspace Studio, companie specializată în soluţii de amenajări şi mobilier de birou orientat către design ergonomic, şi-a dublat în 2019 cifra de afaceri, realizând proiecte în valoare de 10,7 milioane de euro, faţă de 5,3 milioane de euro în 2018.

„Dinamica a fost susţinută prin creşteri pe toate tipurile de proiecte realizate. Am avut proiecte de amploare, cu bugete mai mari decât în anii trecuţi, dar şi mai multe proiecte pentru companii cu un număr mai mic de angajaţi. Zona IMM şi chiar freelancerii reprezintă un segment din economie tot mai activ şi mai orientat către amenajări de calitate şi produse ergonomice”, a declarat Horaţiu Didea, managing partner Workspace Studio.

Anul trecut, 10% din vânzările de scaune Herman Miller, al c`rui partener unic \n Rom=nia este Workspace Studio, au fost către companii cu mai puţin de 5 angajaţi, 25% către companii cu sub 50 de angajati, iar restul de 65% către companii mai mari. În 2019 Workspace Studio a vândut peste 5.000 scaune Herman Miller.

Alături de scaune, printre produsele care au înregistrat creşteri semnificative în 2018 se regăsesc braţele de monitor, birourile electrice ajustabile pe înălţime şi soluţiile acustice decorative.

Investiţia medie într-un post de lucru amenajat de companie în 2019 a fost de 1.300-1.500 euro/angajat, în creştere cu circa 20% faţă de 2018. Aceasta include scaunul, biroul şi cota din spaţii comune precum sălile de şedinţe, zonele de cooperare, conectare sau relaxare.

Cel mai amplu proiect al anului 2019 pentru Workspace Studio a fost un proiect de reamenajare, în cadrul căruia o companie multinaţională a avut ca obiectiv îmbunătăţirea mediului de lucru şi a confortului angajaţilor prin crearea unor spaţii informale de relaxare, de conectare şi cooperare. Valoarea acestui proiect s-a ridicat la 1,5 milioane de euro, spaţiul fiind folosit de peste 750 de angajaţi ai companiei.

De altel, proiectele de reamenajare şi-au crescut ponderea în afacerile Workspace Studio şi au generat 30% din cifra de afaceri, faţă de 25% în 2018.

Având în vedere creşterea înregistrată anul trecut, în 2020 Workspace Studio mizează pe o creştere a cifrei de afaceri de 10 %, la aproape 13 milioane de euro.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO