Business Construct

VIDEO ZF Live. Daniel Popa, Reynaers Aluminium România: Dacă le lipseşte ceva românilor în mod special, atunci este educaţia financiară

Autor: Alexandra Marcu

09.08.2016, 16:56 471

Clienţii noştri direcţi sunt firmele de tâmplărie din alumiu care prelucrează aceste soluţii pe care le dăm, profile şi accesorii, urmând ca mai apoi să le instaleze în proiecte precum Oregon Park. Noi am fost furnizor ca şi materie primă pentru faţade, a spus Daniel Popa, Reynaers Aluminium România în cadrul emisiunii ZF Live.

Clienţii noştri indirecţi sunt antreprenorii generali, arhitecţii care au nevoie să fie formaţi să aleagă soluţiile cele mai bune pentru proiectul lor, dezvoltatorii şi investitorii care îşi doresc un produs premium.

Capitalul firmei provine de la investitorii străini care îşi orientează investiţiile spre ansambluri şi proiecte de mare anvergură. “Banii sunt ieftini şi nu mai merită să îi ţii la bănci”, a completat acesta. “Pe cealaltă parte sunt creditele şi banii proveniţi de la bănci pentru populaţie. Când ne duceam la bancă să cerem un credit mergeam cu fluturaşul de salariu şi luam maximumul pe care îl puteam obţine, banca oferea maximum şi nu punea alte întrebări. Profitabilitatea lor e în funcţie de volumul de credite pe care îl dădeau. Clientul cumpăra un imobil şi nu se gândea dacă va putea să plăteasca, să economisească, crezând că vor creşte salariile şi vor avea şi bonusuri. Dacă le lipseşte ceva românilor în mod special, atunci este educaţia financiară.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO