Business Construct

Vânzările de prefabricate ale Somaco Grup au crescut cu 20% în primul semestru

06.07.2010, 11:58 59

Producătorul de materiale de construcţii Somaco GrupPrefabricate, deţinut de fondul de investiţii suedez OresaVentures, a înregistrat în primul semestru o creştere de peste 20%a vânzărilor de prefabricate, comparativ cu perioada similară aanului trecut, datorită contractelor semnate pentru clădiriindustriale şi comerciale. Compania a înregistrat anul trecut ocifră de afaceri de 50 mil. lei (11,8 mil. euro) şi activează pepieţele de BCA şi prefabricate.

Majoritatea proiectelor câştigate sunt construcţii noi incluseîn strategia de extindere a reţelelor de hipermagazine: OBI (lângăPolicolor Bucureşti), Baumax (Constanţa şi Bucureşti - Chitilei),Hornbach (Baloteşti) şi Millenium Logistic Parc Bucureşti.

"Începând cu anul 2009 am regândit strategia pentruprefabricate. Nu mai oferim doar structuri prefabricate, ci soluţiiintegrate care cuprind: servicii de proiectare, execuţie, transportşi montare. Am investit în creşterea expertizei echipei noastre şiam trecut la un serviciu orientat către client cu înţelegereaproblemelor specifice şantierelor locale" a spus Gabriel Colobaţiu,directorul general al Somaco Grup Prefabricate.

El afirmă că piaţa prefabricatelor este încă într-un stadiuincipient şi a fost temporar încetinită de criza economică, maiales de partea de infrastructură. Somaco deţine două unităţi deproducţie de prefabricate în Buzău şi Roman,. precum şi o fabricăde BCA la Adjud.

Somaco Grup Prefabricate reprezintă reunirea într-o singurăfirmă a trei fabrici pe care fondul de investiţii Oresa Ventures,prin subsidiara Sonriso Investments SRL, le-a achiziţionat înseptembrie 2008. Tranzacţia a implicat şi preluarea celor 500 deangajaţi, a activelor, a clienţilor acestor sucursale, aproiectelor în derulare, precum şi a mărcii Somaco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO