Business Construct

Urmează conferinţa ZF Birouri şi rezidenţial, ediţia a patra. Proiectele de locuinţe apasă acceleraţia

Urmează conferinţa ZF Birouri şi rezidenţial, ediţia...

Autor: Bogdan Alecu

29.08.2019, 08:10 296

ZF organizează în data de 25 septembrie cea de-a patra ediţie a conferinţei ZF Birouri şi rezidenţial, evenimentul care va reuni cei mai activi dezvoltatori de proiecte imobiliare de pe piaţa locală.

Printre temele abordate se numără şi dezvoltarea proiectelor rezidenţiale din proximitatea marilor centre de birouri. Având în vedere starea infrastructurii Ca­pitalei, Bucureştiul s-a dezvoltat sub forma unor centre de interes, iar acum şi autorităţile trebuie să gestioneze expan­siunea oraşului.

Zonele de birouri atrag cele mai mari proiecte imobiliare, iar zone precum Bucureştii Noi sau Pipera vor găzdui în 2019 unele dintre cele mai mari şantiere pentru noi locuinţe, pe măsură ce dezvoltatori precum Prime Kapital sau AFI Europe au început sau vor începe lucrările.

Chiar dacă unele proiecte sunt de mari dimensiuni, dezvoltatorii au fost precauţi, construind în etape, astfel că, în medie, fiecare proiect nou va avea 250 – 300 de unităţi. Anul acesta gura de oxigen pentru piaţa imobiliară va fi reprezentată de faptul că noua legislaţie permite achiziţionarea celei de-a doua locuinţe cu TVA de 5% - dar numai dacă preţul acesteia nu va depăşi 450.000 de lei (aproximativ 95.000 de euro) sau 120 mp utili.

În total, peste 10.000 de locuinţe se construiesc în Capitală în acest moment, iar marile centre de birouri alături de staţiile de metrou existente sau viitoare au atras cele mai multe dintre acestea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO