Business Construct

Unii sistează producţia, alţii inaugurează fabrici: Producătorul de acoperişuri Wetterbest a deschis azi o fabrică nouă în Prahova, investiţie de 45 mil. lei

Marian Pîrvu, directorul general Wetterbest.

Marian Pîrvu, directorul general Wetterbest.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.03.2020, 11:34 409

Producătorul de acoperişuri me­ta­­lice Wetterbest, preluat integral de grupul din con­strucţii TeraPlast, a deschis astăzi o nouă fabrică în localitatea Băicoi din judeţul Prahova. Investiţia totală a fost de 44,5 milioane de lei, din care 8,5 milioane de lei au reprezentat ajutor de stat. Inaugurarea a fost făcută online, în noile condiţii impuse de epidemia de coronavirus.

„Colaborarea cu statul a fost foarte bună pentru acest proiect. Noua fabrică se află pe o platformă de 37.800 de metri pătraţi, pe care sunt ridicate clădiri administrative, hale de producţie şi depozite cu o suprafaţă totală de peste 14.000 de metri pătraţi. Doar în echipamente investiţiile au fost de 7,6 milioane de lei, ceea ce a dus capacitatea totală de producţie de acoperişuri la peste 10 milioane de metri pătraţi pe an”, a spus Marian Pîrvu, directorul general Wetterbest.

În nouă fabrică lucrează aproximativ 350 de angajaţi, majoritatea fiind localnici din Băicoi, după cum a precizat primarul oraşului, Marius Constantin.

Compania Wetterbest (denumită Depaco până anul trecut) avea deja o fabrică în Băicoi, la care s-a adăugat în 2019 a doua. Acum, întreaga producţie s-a mutat pe o singură platformă. Wetterbest a avut o cifră de afaceri de 270 de milioane de lei în 2019 şi un profit de 15 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO