Business Construct

Un proiect respins luna trecută de USR, necesar pentru construcţia Sălii Polivalente, din nou la zi

Un proiect respins luna trecută de USR, necesar pentru...

Autor: Mediafax

26.08.2019, 00:00 335

Proiectul care prevede trecerea turnului de paraşutism din „Lia Manoliu” la primărie, pentru a fi demolat şi pentru a face loc noii Săli Polivalente, se află din nou pe ordinea de zi a CGMB. Proiectul a fost respins luna trecută de USR. 

Pentru a putea construi noua Sală Polivalentă, primăria vrea să demoleze turnul de paraşutism de lângă Arena Naţională, doar că această construcţie aparţine Ministerului Transporturilor, respectiv Aeroclubului României.

Ca atare, PMB trebuie să facă o solicitare către Guvern, pentru trecerea acestui obiectiv la Municipalitate, însă, CGMB a respins, luna trecută, transmiterea solicitării. Proiectul avea nevoie de o majoritate de două treimi, iar cei de la USR s-au opus acestei hotărâri, pe motiv că noua Sală Polivalentă, în valoare de aproape 140 de milioane de euro, ar costa prea mult, în comparaţie cu alte obiective asemănătoare din alte oraşe.

Proiectul a fost din nou introdus pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de săptămâna viitoare. Turnul de paraşutism de pe bulevardul Basarabia a fost construit în anul 1950 şi este înalt de 86 de metri, cât Palatul Parlamentului ( cu tot cu deal).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO