Business Construct

Un nou parc industrial în Prahova, judeţul în care se află 15 din totalul de 89 de parcuri industriale din România

Un nou parc industrial în Prahova, judeţul în care se...

Autor: Daniel Lazar

06.03.2020, 15:51 3843

Prahova va avea un nou parc industrial, în comuna Bărcăneşti, la 4 kilometri distanţă faţă de Ploieşti, pe o suprafaţă de 89 de hectare. Parcul Industrial Bărcăneşti, component al Parcului Industrial Ploieşti, al cărui acţionar unic este Consiliul Judeţean Prahova, este al 15-lea parc industrial din judeţ (9 de stat – deţinute de CJ Prahova (4) şi unul de către Consiliul Local Vălenii de Munte şi 6 private).

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a semnat autorizaţia de construire aferentă primei investiţii din Parcul Industrial Bărcăneşti – Construire Hală Întreţinere Auto, Clădire Birouri, Anexă Cabină Poartă, Spaţiu Parcare, Garaj, Alei Carosabile şi Pietonale, Platforme, Utilităţi şi Împrejmuire Teren. Domeniul de activitate principal al acestei investiţii este legat de sectorul auto, în special de întreţinere şi reparare autovehicule. Prin acest obiectiv de investiţie se înfiinţează câteva zeci de locuri de muncă, într-o primă fază, urmând ca pe parcurs să fie făcute noi angajări. Pe lângă investiţia prezentată, au mai fost semnate 6 contracte de cesiune, însumând ca suprafaţă aproximativ 7 hectare.

Locaţia din Bărcăneşti prezintă următoarele avantaje geo-economice: este situată la o distanţă de 57 km faţă de Bucureşti (DN1A / E60); 38 km faţă de Aeroportul Internaţional Henri Coandă; 4 km faţă de Municipiul Ploieşti; 2 Km faţă de Autostrada A3; este racordată la utilităţi (alimentare cu apă, energie electrică, gaze).

În ultimii 30 ani, judeţul Prahova a atras investiţii străine în valoare de 2,45 miliarde euro, fiind lider naţional într-un top al parcurilor industriale, cu 15 locaţii (din 89 în ţară), podiumul fiind completat de Cluj (10) şi Braşov (9). Judeţul Prahova are 185.505 salariaţi (3,8% din numărul celor înregistraţi la nivel naţional), din care 146.497 salariaţii lucrează în societaţi comerciale. Câştigul mediu salarial la nivelul lunii decembrie 2019 era de 2.850 lei (600 euro), în creştere cu 389 lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO