Business Construct

Tranzactie: Tender se extinde pe constructii

Tender se extinde pe constructii
14.12.2009, 13:59 157

Ovidiu Tender, care controleaza grupul Tender SA, cu afacerianuale de 250 mil. dolari, a realizat recent doua tranzactii pepiata constructiilor de drumuri, dupa ce a preluat 51% dinactiunile companiilor Eurostrade si Eurobeton, detinute de omul deafaceri Florian Parvu, din judetul Giurgiu.

Negocierile pentru achizitionarea a 51% din actiunile Eurostradesi Eurobeton, cu afa-ceri totale de 48 de milioane de lei (13milioane de euro) cu omul de afaceri Florian Parvu, proprietarulcompaniilor, au inceput in urma cu cateva luni, iar tranzactie ainclus si un schimb de actiuni.

Din acest motiv, Tender nu a dorit sa faca publice datelefinanciare ale achizitiei, dar a precizat ca momentan nu mai ia incalcul alte achizitii pe piata constructiilor.

"Ambele companii au un potential de crestere imens, iar prinstructura si posibilitatile pe care Tender SA le pune la dispozitie- cariere de piatra, gips, balastiere - nu ar trebui sa existedecat un drum ascendent. Sigur ca intotdeauna pot aparea surprize,dar nu cred ca va fi cazul aici", sustine Tender.

Intentia de a achizitiona o companie specializata in constructiade drumuri, care sa acopere Capitala si regiunea Munteniei, existade mai multi ani, avand in vedere ca in aceasta zona este cel maimare potential pentru dezvoltarea infrastructurii.

Tender vrea sa formeze in urmatoarea perioada Grupul deConstructii Tender, similar cu Grupu Energetic Tender, care sadevina un jucator national in urmatorii doi-trei ani pe segmentulinfrastructurii si al constructiilor civile si industriale. Panaacum Grupul Tender era activ pe piata constructiilor doar princompania SIRD din Timisoara si producatorii de materiale deconstructii Talc Dolomita Hunedoara si Intreprinderea deConstructii Siderurgice Hunedoara (ICSH).

"Acesta este obiectivul principal, mai ales ca avem experientafoarte fericita a Grupului Energetic Tender, unde am integratintr-un singur holding companii cu acti-vitati complementare siastfel am readus la profitabilitate companii cu o situatiefinanciara precara. La fel ne dorim sa actionam si in cazulcompaniilor de constructii SIRD, Eurostrade, Eurobeton, ICSH, TalcDolomita, mai ales ca majoritatea sunt foarte sanatoase. Sunteminca in faza de proiect, dar se munceste din greu", a declaratTender.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO