Business Construct

Top Seeds, companie care furnizează soluţii integrate în agricultură, vrea să atragă minimum 11 mil. lei de la investitori într-un plasament privat de acţiuni. Listarea, în T1/2022

Top Seeds, companie care furnizează soluţii integrate...

Autor: Roxana Rosu

08.12.2021, 10:18 3911

Top Seeds, companie antreprenorială românească cu afaceri de peste 170 milioane lei, specializată în furnizarea de soluţii integrate în domeniul agricol, vrea să se listeze pe piaţa AeRO a BVB în prima parte a anului viitor.

Înainte de listare, Top Seeds va efectua un plasament privat pentru acţiuni, intermediat de TradeVille, prin care intenţionează să atragă de la investitori minim 11 milioane de lei, print-o majorare de capital.

Capitalul atras în cadrul plasamentului privat va contribui la continuarea proiectelor de dezvoltare ale companiei la nivel naţional. Compania are în plan investiţia într-o linie de producţie şi procesare de seminţe certificate sub brand propriu, precum şi achiziţionarea unei ferme care va asigura fluxul producţiei de seminţe proprii cât şi testarea produselor din portofoliul propriu. 

„De-a lungul celor 11 ani de existenţă, am avut parte de o dezvoltare strategică şi accelerată datorită parteneriatelor realizate şi abilităţii de a oferi consultanţă pe parcursul întregului an agricol. Prin expertiza tehnică furnizată am reuşit să valorificăm recoltele fermierilor la preţuri competitive şi să devenim un jucător important pentru afacerile agricole din România. Astăzi, Top Seeds are încheiate parteneriate cu marii furnizori de seminţe, pesticide, motorină şi îngrăşăminte, deţine o gamă largă de produse agricole pentru fermieri, inclusiv produse proprii pentru protecţia plantelor şi este prezentă în toate zonele agricole importante din ţară. Cu toate acestea, ne dorim să continuăm să creştem, să dezvoltăm noi servicii şi produse de calitate pentru fermieri şi să ne extindem reţeaua de parteneriate şi portofoliul de clienţi”, a declarat Daniel Bâja, fondator şi CEO al Top Seeds.

Top Seeds a fost fondată în 2010 de Daniel Bâja, având ca obiectiv de activitate comercializarea şi distribuţia de seminţe, pesticide, îngrăşăminte şi motorină pentru fermieri. Unsprezece ani mai târziu, compania furnizează îngrăşăminte chimice, seminţe, produse pentru protecţia plantelor, nutriţia plantelor – gamă proprie de produse, o parte dintre aceste produse fiind destinate fermelor BIO, trading de cereale şi depozitare, combustibil şi transport.

Top Seeds are peste 130 de angajaţi, un portofoliu de peste 2.000 de clienţi ce au o suprafaţă totală cultivată de aproximativ 800.000 de hectare şi o bază depozitare şi operare în Bărăganul, judeţul Brăila.

În ceea ce priveşte tradingul de cereale, compania deţine două baze destinate exclusiv cerealelor în judeţul Brăila, respectiv Bărăganul şi Viziru. În plus, compania are o flotă auto şi logistică cu o capacitate de 1.000 de tone pe zi şi vrea să-şi tripleze capacitatea.

Pentru linia de business privind tradingul de cereale, compania va investi în dezvoltarea capacităţii de depozitare a cerealelor prin achiziţionarea  de  silozuri de depozitare, amplasate în Vestul României cât şi în zona Moldovei. Top Seeds va efectua o altă investiţie pe un teren deţinut de companie, ce are acces direct la calea ferată şi care va permite vânzarea de cereale către pieţele externe. Compania îşi propune ca până în 2025 capacitatea de depozitare să ajungă la aproximativ 300.000 de tone, o creştere de cinci ori a capacităţii actuale şi astfel, va deveni unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţă.

În anul 2020, Top Seeds a înregistrat o cifră de afaceri de 177,7 milioane de lei şi un profit net de 7,3 milioane de lei. Pentru anul 2021, compania estimează venituri din vânzări de peste 230 milioane de lei, în creştere cu peste 25% şi un profit net de aproximativ 8 milioane de lei, în urcare cu peste 10%, faţă de anul 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO