Business Construct

TeraPlast, grup din construcţii cu 1.300 de angajaţi: De ce nu este nimeni care să centralizeze datele cu ce firme funcţionează şi care s-au oprit? Ne sperie nesiguranţa, lipsa de informaţii şi lipsa unui plan concret de acţiune

Grupul TeraPlast are în total 1.270 de angajaţi.

Grupul TeraPlast are în total 1.270 de angajaţi.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.03.2020, 17:24 1752

Autorităţile ar trebui să centralizeze numărul companiilor care îşi continuă şi al celor care îşi sistează activitatea, la fel cum se întâmplă cu numărul îmbolnăvirilor de coronavirus, iar fabricile moderne, unde angajaţii nu interacţionează îndeaproape şi se lucrează tehnologizat, nu ar trebui închise în contextul epidemiei de coronavirus. Acestea sunt doar două dintre propunerile lui Alexandru Stânean, CEO al producătorului de materiale de construcţii TeraPlast, controlat de omul de afaceri Dorel Goia.

„Aşteptăm ca firmele cu minimum 300-500 de angajaţi să primim sarcina de a informa zilnic pe site-ul Ministerului Economiei, cu acces parolat bineînţeles, despre datele esenţiale ale activităţii noastre, cum ar fi: câţi angajaţi sunt în concediu medical, din care câţi au gripă banală, alte afecţiuni, câţi sunt la serviciu, cât am facturat în acea zi, ce sume au fost refuzate la plată etc. De ce nu este nimeni care să centralizeze datele cu ce firme funcţionează şi care s-au oprit? Ar trebui să fie implementat un sistem de raportare simplu, online, cu date minimale pe care să le raporteze firmele, pe judeţe şi pe ţară. Ne sperie nesiguranţa, lipsa de informaţii şi lipsa unui plan concret de acţiune”, spune Alexandru Stânean.

Grupul TeraPlast nu a trecut prin modificări semnificative ale cererii de materiale, pe fondul epidemiei de coronavirus, după cum spuneau reprezentanţii grupului săptămâna trecută.

„Sectoare întregi din economie au fost lovite de noul coronavirus: transporturi, hoteluri, restaurante. Acolo trebuie injectate resurse de cash prin scutiri de taxe, credite garantate, etc. Există alte ramuri ale economiei care încă merg. Nu avem voie să facem greşeli grave pentru a afecta şi aceste domenii, în contextul în care munca se poate desfăşura cu respectarea normelor de siguranţă”, mai spune Alexandru Stânean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO