Business Construct

TeraPlast Bistriţa: Distrugerea petrochimiei din România ne trimite după materie primă din Africa, America sau Extremul Orient

Alexandru Stânean

Alexandru Stânean

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.05.2021, 00:07 5207

TeraPlast SA, compania-mamă a grupului din construcţii TeraPlast, a urcat 17 poziţii în topul importatorilor din România cu valorile din 2020, arată datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică la solicitarea ZF. Compania a ajuns astfel pe locul 282.

„Importăm integral materiile prime de bază pentru că, din păcate, nu avem producători interni. Ne-am dori să cumpărăm din România pentru că am scurta lanţurile logistice şi am scădea nivelurile de stoc, dar nu avem de unde. Acesta este efectul unor decenii în care în România s-a demolat industria chimică, în timp ce în ţările vecine se investesc miliarde de euro în creşterea capacităţilor de producţie de produse petrochimice“, spune Alexandru Stânean, CEO al TeraPlast.

Compania a fost cel mai mare client al Oltchim atunci când combinatul din Râmnicu Vâlcea producea PVC, iar sistarea producţiei a forţat conducerea să caute furnizori externi şi are acum parteneriate care, geografic, ajung în America de Nord, Africa şi chiar Extremul Orient.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO