Business Construct

​Subsidiara locală a producătorului de sisteme de aluminiu Alukonigstahl România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 100,5 milioane lei, în scădere cu 10%. ”Vrem să ne extindem pe pieţe noi, precum cea rezidenţială, care are un potenţial ridicat de creştere în România”

​Subsidiara locală a producătorului de sisteme de...

Autor: Roxana Rosu

20.05.2021, 13:11 127

​Subsidiara locală a producătorului de sisteme de aluminiu, PCV şi oţel Alukonigstahl România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 100,5 milioane lei (21.5 mil.euro), în scădere cu 10% faţă de nivelul din 2019, şi un profit net de 14,5 milioane lei, faţă de 16,5 milioane lei în anul anterior, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe.

Compania a anunţat că se aşteaptă în 2021 la creşterea businessului pe segmentul rezidenţial, în contextul în care pandemia a readus în atenţie nevoia de locuire la un standard calitativ mai bun.

„Alukonigstahl ţinteşte anul acesta o accelerare a business-ului, având în vedere numeroasele investiţii pe care le-am făcut în eficientizare şi adaptarea la noul context al pieţei. Vizăm să ne consolidăm portofoliile existente prin digitalizare şi prin eficientizarea lanţului logistic, dar şi să ne extindem pe pieţe noi, precum cea rezidenţială, care are un potenţial ridicat de creştere în România” declară Attila Beer, Country Manager Alukonigstahl România şi Moldova.

Preţurile metalelor industriale tranzacţionate au înregistrat o creştere semnificativă în ultimele luni, la London Metal Exchange (Bursa de Metale de la Londra). Preţul cuprului, considerat pe scară largă ca un indicator economic, este mai ridicat decât în ultimii 9 ani şi aproape s-a dublat în decurs de 12 luni.  Comparativ cu primăvara anului 2020, preţul aluminiului a crescut cu cca 50%, iar preţul benzilor laminate din oţel a crescut cu peste 75%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO