Business Construct

Studiu Horváth: Producătorii europeni se aşteaptă la creşteri de preţ de două cifre, pentru materiile prime din construcţii, până la finalul lui 2021. Cele mai mari creşteri vor fi la lemn şi oţel

Studiu Horváth: Producătorii europeni se aşteaptă la...

Autor: Roxana Rosu

12.10.2021, 12:19 938

Producătorii europeni preconizează că preţurile materialelor de construcţii vor înregistra creşteri de preţ de două cifre, până la sfârşitul lui 2021, cea mai mare scumpire fiind aşteptată la lemn, de 33%, în timp ce preţul oţelului va urca cu 15%, iar cel al materialelor plastice cu 20%, arată un studiu recent al companiei internaţionale de consultanţă Horváth.

Creşterile preţurilor pentru materiile prime au început anul trecut, pe fondul debutului pandemiei, iar cel mai mare salt a fost în România şi Germania. În cele două ţări, preţului lemnului s-a dublat, în septembrie 2020.

Reprezentanţii Horváth arată că ţara noastră este puternic influenţată de piaţa germană, dat fiind ca aceasta este cel mai mare partener comercial al României. 

Conform producătorilor intervievaţi, lemnul, oţelul, materialele plastice, gazul sau metanolul se vor vinde tot mai scump până la finalul anului, iar aceste majorări vor continua şi în 2022.

Preţul pe tonă al oţelului laminat la cald este în prezent mai ridicat cu 60%, faţă de începutul anului, iar până la sfârşitul lui 2021, se estimează că va mai creşte cu încă 18%. De asemenea, şi preţurile materialelor plastice a crescut brusc, fiind necesare tot mai mult ca ambalaje, tacâmuri, veselă, din motive igienice şi de prevenire a infecţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO