Business Construct

Strategie: Holcim ingheata investitiile in productie

Strategie: Holcim ingheata investitiile in productie
25.03.2009, 14:00 30
Holcim Romania estimeaza pentru anul acesta o scadere de 20% a cifrei de afaceri in cel mai pesimist scenariu, iar in cel mai optimist caz cifra de afaceri va stagna la nivelul din 2008, cand compania a raportat 372 mil. euro, in crestere cu 25% fata de anul precedent.
Evolutia vanzarilor pentru anul acesta depinde intr-o mare masura de proiectele de infrastructura care vor fi incepute, in conditiile in care investitiile imobiliare sunt blocate din lipsa de finantare.
Compania a pregatit pentru anul acesta si un scenariu "realist", in care vanzarile vor scadea cu cu circa 10%, corelata cu reducerea cererii de materiale de constructii. "Cererea de beton (n.r.- material rezultat din amestecul cimentului cu pietris) a scazut cu 30-40% in primele trei luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2008, influentata si de conditiile de vreme mai dificile pentru activitatea din constructii, dar si din cauza blocarii finantarilor de la banci", afirma Markus Wirth, presedintele si directorul general al Holcim Romania.
Compania nu va reduce preturile la ciment in urmatoarea perioada, pentru ca "scaderea preturilor nu va majora consumul", iar in conditiile in care costurile de productie au ramas la acelasi nivel cu anul trecut sau chiar au crescut.
In conditiile scaderii consumului, compania va ingheta anul acesta investitiile in majorarea capacitatilor de productie, dupa ce anul trecut compania a derulat investitii care vor majora productia in acest an cu 600.000 de tone, fata de 4,7 milioane de euro cat avea anul trecut.
"Vom ingheta toate investitiile de ca-pital ce vizeaza cresterea capacitatii de productie si le vom continua doar pe cele de mentenanta a fabricilor, plus investitiile care au mai ramas pentru finalizarea proiectului de majorare a productiei de la fabrica din Campulung", spune Wirth. Valoarea totala a investitiilor prevazute pentru anul acesta este de 33 mil. euro, din care 25 mil. euro sunt alocati pentru finalizarea proiectului de la Campulung.
Compania a finalizat anul trecut o investitie de 120 mil. euro in modernizarea fabricii de la Campulung care a permis majorarea productiei Holcim cu 30%.
Holcim are in Romania 1.400 angajati si trei fabrici de ciment, la Campulung, Turda si Alesd, 20 statii ecologice de betoane, o statie de lianti hidraulici si opt statii de agregate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO