Business Construct

Strabag a revenit la afaceri de peste 200 mil. euro

Strabag a revenit la afaceri de peste 200 mil. euro

Autor: Andreea Neferu

26.04.2012, 00:00 308

Grupul austriac Strabag, care în România construieşte autostrada Deva-Orăştie, dar şi clădirea de birouri Sky Tower din Capitală, a avut anul trecut afaceri totale de circa 206 milioane de euro pe piaţa locală, în creştere cu peste 20% faţă de anul anterior. Compania austriacă nu mai realizase pe piaţa locală afaceri de peste 200 de milioane de euro din 2008, ultimul an de creştere susţinută a pieţei construcţiilor.

"Afacerile au crescut cu peste 20% şi peste jumătate din business a fost generat de segmentul de infrastructură de transport", a declarat Paula Rys, responsabil cu comunicarea în cadrul Strabag.

Austriecii se aşteaptă ca veniturile pe care le vor înregistra anul acesta să fie similare celor din 2011, în contextul în care nu estimează o revenire a pieţei locale a construcţiilor.

"Piaţa construcţiilor din România evoluează încă slab faţă de Europa de Vest sau Polonia, însă a mers mai bine decât Europa de Sud. Nu ne aşteptăm ca în 2012 piaţa construcţiilor să-şi revină", a mai spus Paula Rys.

În prezent, compania are în portofoliu proiecte de construcţii cu o valoare cumulată de circa 500 de milioane de euro, dintre care 70% sunt lucrări cu statul şi restul de 30%, cu clienţi privaţi.

Compania a câştigat anul trecut construcţia unui lot de circa 24 de kilometri din autostrada Orăştie-Sibiu, contract cu o valoare de 166 de milioane de euro (cu TVA). De asemenea, Strabag şi-a mai adjudecat anul trecut şi contractele de reabilitare a drumurilor naţionale 14 Sighişoara-Sibiu şi 15A Reghin-Bistriţa, cu o valoare cumulată de 106 milioane de euro.

În ultima parte a anului 2010, Strabag a câştigat, alături de constructorul bucureştean Straco Grup, controlat de fraţii Alexandru şi Traian Horpos, un contract de aproape 180 de milioane de euro pentru construcţia autostrăzii Deva-Orăştie.

La finalul anului 2011, Strabag avea în România circa 1.300 de angajaţi. Grupul austriac este prezent pe piaţa locală în sectorul construcţiilor prin mai multe companii, printre care Strabag SRL, Strabag AG, Drumco Timişoara sau ARL Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO