Business Construct

Stiri: Immoeast construieste apartamente cu Adama

26.04.2007, 18:58 12

Fondul de investitii austriac Immoeast, cel mai activ jucator de pe piata locala de real estate, a cumparat 25% din compania de dezvoltarte imobiliarea Adama din Bucuresti, tranzactie in care va investi aproape 60 de milioane de euro. De la inceputul anului, Immoeast a preluat intr-o strategie "fulger" de achizitii, patru proiecte, suma totala a investitiilor ridicandu-se la peste 400 de milioane de euro.
In portofoliul companiei Adama, controlata de cativa antreprenori straini si doua fonduri de investitii, se afla mai mult de 8.000 de unitati rezidentiale in toata tara si 50.000 de metri patrati de spatii comerciale si de birouri, aflate in stadii variate de planificare si executie. Alaturi de Immoeast, printre actionarii Adama se regasesc fondul investitii Tiger Global Management cu sediul in New York, trustul de investitii privat American RomRe, precum si managerii si fondatorii companiei.
Valoarea cumulata a investitiilor implicate de proiectele Adama depaseste 600 de milioane de euro, proiecte concentrate in Bucuresti si Ploiesti, dar si in alte orase precum Bacau, Brasov sau Iasi. In afara pietei locale, Adama are in plan proiecte in tari invecinate ca Ucraina, Moldova sau Turcia.
Fondurile austriece si Immoeast in special, s-au dovedit cei mai activi investitori in piata imobiliara din Romania. Pentru Immoeast, Romania a devenit tara care atrage cea mai mare parte a investitiilor, peste 1,4 miliarde de euro, reprezentand 19,5% din valoarea totala a investitiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO