Business Construct

Stiri: Deficitul de locuinte, recuperat in 30 de ani

Stiri: Deficitul de locuinte, recuperat in 30 de ani
31.05.2007, 20:03 16

Stocul de unitati locative este foarte redus si invechit in comparatie cu necesarul de pe piata. Chiar daca in ultimii doi ani au fost anuntate tot mai multe proiecte rezidentiale, cererea de locuinte nu va putea fi acoperita prea curand.
In prezent se construiesc circa 35.000 de locuinte pe an la nivelul intregii tari si avand in vedere ca exista o cerere de un milion de unitati locative, cererea ar putea fi acoperita in circa 30 de ani.
"In prezent, exista o cerere de un milion de locuinte pe piata romaneasca si avand in vedere ca in prezent se livreaza circa 35.000 de locuinte pe an, necesarul de unitati locative va fi acoperit in urmatorii 30 de ani. Necesarul de locuinte a fost calculat avand in vedere cererile inregistrate la primarii si ulterior centralizate de Ministerul Transporturilor", a declarat Adriana Iftime, directorul general al Patronatului Societatilor de Constructii (PSC). Insa cererea ar putea fi acoperita intr-un ritm mai alert, avand in vedere ca in ultimii trei-patru ani ritmul de livrare a locuintelor s-a triplat, mai ales in Capitala. La sfarsitul anului trecut, fondul de locuinte din Romania numara aproximativ 8,2 milioane unitati locative, potrivit Institutului National de Statistica. In 2006, au fost terminate peste 38.000 locuinte, cu 5.000 mai mult decat in 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO