Business Construct

Stiri: Asmita cauta teren pentru proiecte de zgarie nori

31.05.2007, 19:56 21

Grupul Asmita intentioneaza sa investeasca in urmatorii cinci ani circa 300-450 de milioane de euro in trei proiecte rezidentiale cu blocuri turn, depana la 25 de etaje.
Potrivit reprezentantilor Asmite, blocurile turn vor fi viitorul Bucurestiului, asa cum s-a intamplat si in alte orase mari din Europa. Asmita dezvolta in prezent proiectul rezidential Asmita Gardens in zona Splaiul Unirii-Calea Vacaresti din Capitala, cu o valoare totala estimata la 100 de milioane de euro. Compania a lansat recent un show-room de prezentare a apartamentelor, in care a investit circa un milion de euro.
European Convergence Development Company, un fond de investitii administrat de compania britanica Charlemagne Capital, a achizitionat 50% din proiectul Asmita Gardens inainte de inceperea propriu-zisa a constructiei. Valoarea tranzactiei a fost estimata la circa 10 milioane de euro. In plus, actionarii Asmita au declarat ca nu exclud inceperea unor proiecte si in alte zone ale tarii, precizand ca Brasovul este una din locatiile posibile.
Proiectul Asmita Gardens cuprinde 788 de apartamente si va fi livrat in doua etape pana in primavara anului 2009. Asmita se va ocupa de managementul si dezvoltarea proiectului, iar Charlemagne se va implica in finantare.
Apartamentele vor avea suprafete cuprinse intre 67 de metri patrati si 220 de metri patrati, iar pretul acestora va fi cuprins intre 51.000 de euro si 200.000 de euro. Asmita este parte a grupului Asmita Group, constructor de apartamente pentru clasa de mijloc din India. Grupul a fost infiintat in 1985 si a dezvoltat peste 3.000 de apartamente in Bombay.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO