Business Construct

Ştefan Tudos, Genesis Property: Spaţiul open space cu o densitate foarte mare nu va mai fi de actualitate pentru o perioadă

Videoconferinţa ZF Tendinţe pe piaţa de birouri 2021. Cum se transformă clădirile de birouri?

Ştefan Tudos, Genesis Property: Spaţiul open space cu o...

Autor: Ramona Cornea

24.03.2021, 11:54 199

​Spaţiul de birouri open space cu o densitate foarte mare nu va mai fi de actualitate pentru o perioadă printre companii, crede Ştefan Tudos, Executive Vice President al Genesis Property.

”Spaţiul open space cu o densitate foarte mare nu va mai fi de actualitate pentru o perioadă. Toţi chiriaşii gândesc un focus pe zona de socializare pentru reîntoarcere la birou şi pe partea de birouri open space cu o densitate mai mică.

Se estimează o creştere economică destul de puternică începând din a doua jumătate a anului. Companiile anticipează că vor aduce business în România, va fi interesant de văzut dacă acest business poate fi implementat cu un procent mare de angajaţi care lucrează de acasă. Din acest punct de vedere, credem că se vor întoarce la birou 70% - 80% dintre angajaţi”, a declarat Ştefan Tudos în cadrul videconferinţei ZF Tendinţe pe piaţa de birouri 2021. Cum se transformă clădirile de birouri?

Ce a mai declarat Ştefan Tudos în cadrul videoconferinţei:

·         Clienţii noştri sunt preocupaţi de partea de singuranţă a clădirii şi de acest lucru ne-am ocupat în 2021. Sper în o revenire a activităţii începând din T3.

·         Noutăţile pentru 2021 ale Genesis sunt legate în mare parte de standardul Immune, implementarea lui merge foarte bine, am finalizat zilele acestea certificarea clădirii H3 din West Gate cu standardul Immune Resilient.

·         Continuăm cu un proiect de refurbishment şi în Novo Park, unde vom adăuga facilităţi noi. În această perioadă ne concentrăm pe consolidarea parcurilor şi pregătirea lor pentru reîntoarcerea chiriaşilor, pe care şi noi o anticipăm că va fi consistentă începând din T3.

·         Procentul angajaţilor care lucrează acum de la birou depinde de companii. Avem companii în Novo Park care au R&D şi îşi aduc la birou 60% - 70% dintre angajaţi şi avem alte companii gen BPO-uri unde sunt în procent de 20%. Probabil că media este undeva între 20% - 25% în cele două parcuri.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO