Business Construct

Speedwell mizează pe Bucureştii Noi şi mai cumpără un teren de la Nicolae Badea

Speedwell mizează pe Bucureştii Noi şi mai cumpără...

Autor: Bogdan Alecu

14.01.2022, 08:20 2343

Speedwell, dezvoltatorul con­tro­lat de belgienii Jan Demeyere şi Didier Balcaen, a cumpărat un lot de teren de 56.000 mp de la compania Computerland România în luna no­iem­brie a anului trecut, potrivit date­lor oficiale accesate de ZF prin firma Bricks Development, în cadrul căreia cei doi belgieni sunt administratori. Terenul achiziţionat este amplasat pe str. Fabrica de Cărămidă din Capi­ta­lă, din zona Bucureştii Noi, pe malul lacului Griviţa.

Tranzacţia este estimată la circa 17 mil. euro, potrivit calculelor ZF făcute pe baza anunţurilor de vânza­re terenuri în zona respectivă.

Compania Computerland este con­trolată de fostul acţionar dina­mo­vist Nicolae Badea. Tot el a fost şi ac­ţio­nar în cadrul Griro, iar platfor­ma de pe Calea Griviţei a fost cumpărată tot în 2020 de Speedwell, aceasta fi­ind prac­tic a doua tranzacţie dintre Nico­lae Badea şi belgienii de la Speedwell.

Speedwell are în plan un proiect de investiţii de 50 mil. euro pe noul te­ren cumpărat şi unde va dezvolta car­tierul The Medows cu un mix de townhouse-uri, clădiri de apartamen­te cu regim de înălţime P plus 3.

Strada Fabrica de Cărămidă a atras mai multe tranzacţii cu terenuri în ultimii ani. Primii din zona respec­ti­vă au fost cei de la AFI Europe, care dezvoltă în prezent proiectul AFI City pe Bulevardul Lamino­rului, iar aceştia au fost urmaţi de ungurii de la Cordia în 2019.

De partea cealaltă a lacului, în zona Siseşti de asemenea s-au tranzacţionat terenuri în ultimii ani şi s-au anunţat proiecte precum cel al Ikea sau Alizee Residential Development al orădenilor de la Prima Residence pe un teren de 5 hectare cumpărat tot in 2019. Mai mult, şi cei de la Rădăcini au demarat în zona Siseşti, vizavi de viitorul proiect al Cordia un complex rezidenţial 303 by Rădăcini pe un teren de 6.000 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO