Business Construct

Somaco, producător de materiale de construcţii cu 900 de angajaţi: Am remarcat o reducere a comenzilor în ultima săptămână. Dacă partenerii noştri vor suspenda temporar activitatea, vom fi nevoiţi să-i urmăm

Somaco, producător de materiale de construcţii cu 900...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.03.2020, 19:09 621

Producţia de materiale de construcţii nu a fost oprită în fabricile grupului Somaco, preluat anul trecut de elveţienii de la Holcim, însă oficialii producătorului spun că au observat o scădere a comenzilor şi iau în calcul posibilitatea sistării activităţii, dacă va fi necesar.

„Pentru moment, nu luăm în calcul oprirea activităţii, continuând producţia şi livrarea produselor către partenerii noştri. Am remarcat totuşi o reducere a comenzilor în ultima săptămână. Evoluţia activităţii noastre în perioada următoare va fi corelată cu cererea şi nevoile partenerilor noştri. Dacă aceştia vor suspenda temporar activitatea, vom fi nevoiţi să-i urmăm”, spune Sorin Miron, directorul general al Somaco Grup Prefabricate.

Compania are aproape 900 de angajaţi în total, dintre care peste 800 sunt angrenaţi în procesul de producţie.

Somaco are în total şase fabrici, la Roman (judeţul Neamţ), Adjud (judeţul Vrancea), Buzău, Teiuş (judeţul Alba), Târgovişte (judeţul Dâmboviţa) şi Timişoara. În fabrica din Adjud se produc sisteme de zidărie şi termoizolaţii, iar în celelalte prefabricate din beton.

În cursul anului 2019, grupul LafargeHolcim a anunţat preluarea grupului Somaco, într-o mutare de circa 60 mil. euro, potrivit surselor din domeniu.

Somaco Grup Prefabricate operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuş, Timişoara, Târgovişte, Buzău şi Roman, precum şi o fabrică destinată producţiei de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud. Compania are un portofoliu care cuprinde soluţii prefabricate pentru pentru structuri industriale, comerciale, logistice şi rezidenţiale, precum şi soluţii prefabricate pentru infrastructura rutieră, electrică şi de apă-canal. Somaco a raportat  o cifră de afaceri consolidată în valoare de aproximativ 56 milioane EUR în 2018 şi are aproximativ 900 de angajaţi. Începând cu 1 noiembrie 2019, Somaco Grup Prefabricate face parte din grupul de companii Holcim România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO