Business Construct

Somaco a avut afaceri de 13 mil. € în primul semestru, plus 10%

Gabriel Colobaţiu, directorul general al Somaco Grup

Gabriel Colobaţiu, directorul general al Somaco Grup

Autor: Andreea Neferu

18.08.2014, 00:04 267
Producătorul de materiale de construcţii Somaco, deţinut de fondul suedez de investiţii Oresa Ventures, a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 12,7 mil. euro, în creştere cu circa 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
 
„Creşterea cifrei de afaceri este motivată în principal de proiectele de anvergură în care grupul Somaco este angajat în prezent“, a spus Gabriel Colobaţiu, directorul general al Somaco Grup Prefabricate.
 
Printre proiectele în care compania este implicată se numără cele din industria de componente auto (fabrica din Sebeş a nemţilor de la Daimler, unitatea din Timişoara a germanilor de la Hella sau fabrica de la Sighişoara a nemţilor de la GST), precum şi cele din zona de retail ale companiilor Carrefour, Kaufland sau Dedeman.
 
Un alt factor care a influenţat rulajul companiei este achiziţia în prima parte a acestui an a două fabrici ale Europrefabricate, companie care producea elemente prefabricate din beton la Timi­şoara şi Târgovişte. Investiţia în achiziţia celor două unităţi de producţie s-a ridicat la 8 milioane de euro, fiind asigurată de Oresa Ventures, atât prin contribuţie directă, cât şi prin împrumuturi bancare. „Datorită acestei extinderi, Somaco are acum acoperire naţională“, a afirmat Colobaţiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO