Business Construct

Sistemele de incalzire, o piata de un miliard de euro

Sistemele de incalzire, o piata de un miliard de euro
27.09.2007, 21:29 51

Piata locala a sistemelor de incalzire, de ventilatie si de aer conditionat este estimata la circa un miliard de euro, conform oficialilor Vaillant, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe aceasta piata. "Nu exista o cifra exacta a valorii acestei piete, dar specialistii o estimeaza la un miliard de euro. Este o piata cu un potential foarte mare de crestere deoarece activitatea de investitii in constructii este din ce in ce mai importanta", a declarat Christoph Grosser (foto), directorul grupului german Vaillant, filiala Romania. Dupa estimarile lui, piata centralelor termice este de circa 100 de milioane de euro, anul acesta fiind asteptata o usoara scadere, de circa 10% a vanzarilor, datorata mai ales noilor reglementari legislative privind conexiunea populatiei la o alta sursa de energie termica. "Au avut loc mai multe modificari legislative, legate de posibilitatile de debransare a populatiei de la sistemul centralizat de energie termica. Credem insa ca acestea se vor imbunatati, cu timpul, si, odata cu cresterea activitatii in constructii, se va echilibra piata", a spus Grosser.
El a mentionat ca piata sistemelor de incalzire si a componentelor conexe, printre care radiatoare si tevi, este de 250 de milioane de euro.
Din totalul produselor vandute in Romania, 95% reprezinta centrale murale si 5% cazane de pardoseala. Reprezentantii Vaillant anticipeaza ca in viitorul apropiat spre mediu, ponderea propriilor produse din gama energiei regenerabile in oferta totala va fi din ce in ce mai mare, mai ales in urma scumpirilor ce vor fi operate la pretul gazelor naturale.
Pentru acest an grupul german estimeaza o cifra de afaceri de 66 de milioane de euro pe piata locala, in crestere cu 27% fata de 2006, centralele termice murale urmand sa acopere aproape jumatate din vanzarile totale, respectiv 29 de milioane de euro.
Vaillant a inaugurat recent, la Galati, a doua reprezentanta din Romania, investitia totala fiind de circa 250.000 euro. Filiala de la Galati va avea un show-room de 200 metri patrati si este prima dintr-o serie de noua sucursale pe care grupul german doreste sa le deschida pana la sfarsitul anului 2008.
"Strategia Vaillant in Romania prevede ca pana la sfarsitul anului 2008 sa investim peste zece milioane euro pentru deschiderea a opt noi filiale locale. De asemenea, in urmatorii cinci ani, dorim sa angajam peste 200 de persoane", a adaugat reprezentantul Vaillant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO